Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Vacature bij het Welzijnshuis

Welzijnshuis Kortenberg

Het Welzijnshuis van Kortenberg heeft momenteel volgende vacature:

Celhoofd Sociale Dienst – Niveau B4-B5 - voltijds - statutair

Zomerse Parkdagen 2017

Zomerse parkdagen - zes zondagnamiddagconcerten in het Park van de Oude Abdij Kortenberg

In juli en augustus vormt het park van de Oude Abdij het decor van gezellige middagconcerten. Onder de noemer ‘Zomerse Parkdagen’ worden er deze zomer zes concerten georganiseerd. Om samen te genieten van een ongedwongen zomerse sfeer, een hapje en een drankje. Afspraak telkens op zondag om 15 u. in het park van de Oude Abdij. Bekijk het programma voor de verschillende data.

Noodcentrales nu ook bereikbaar via app

App 112 BE

Via de app 112 BE kunnen burgers in nood hulp inroepen van brandweer, ambulance en/of politie in België. Het gebruik van de app kan belangrijke tijdswinst opleveren bij de behandeling van noodoproepen. Uiteraard kunnen burgers de noodcentrales ook nog altijd via een klassieke telefonische oproep bereiken, via de vaste telefoon of per gsm.

Financiële tegemoetkoming onder de vorm van een korting op de onroerende voorheffing

Het gemeentebestuur wil gezinnen in Kortenberg stimuleren om een eigen woning te verwerven en geeft daarom een financiële tegemoetkoming door hen enkele jaren een gedeelte van de onroerende voorheffing terug te betalen. Wie vanaf 1 januari 2017 een woning heeft verworven komt in aanmerking voor het verkrijgen van deze financiële tegemoetkoming binnen de perken van de jaarlijks op de gemeentelijke begroting uitgetrokken en goedgekeurde kredieten.
Wie aan de voorwaarden van deze premie voldoet, krijgt gedurende drie opeenvolgende jaren 75% van de onroerende voorheffing voor de betreffende woning terugbetaald, met een maximale financiële tegemoetkoming van 1.000 euro per jaar.
Bekijk alle info over de voorwaarden, alsook over hoe u de premie kunt aanvragen. U kunt voor meer info ook terecht bij de dienst Ruimtelijke Ordening, via 02 755 22 60 of ruimtelijkeordening@kortenberg.be, of bij Woonwijzer Midden-Brabant via 0471 85 03 77 of kortenberg@woonwijzermiddenbrabant.be.

Inschrijven nieuwsbrieven